1A Eerste leerjaar A - keuze Algemeen

Behaal je het getuigschrift van het basisonderwijs, dan start je in het eerste leerjaar A.

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Heb je een breed interesseveld? Schrikt studeren je niet af? Ga je theoretische uitdagingen niet uit de weg? Dan voel je je als een vis in het water bij deze keuze.

Je krijgt een extra uur van de hoofdvakken Frans, Nederlands en wiskunde. Zo krijg je voldoende tijd om de verdiepende leerstof te verwerken.

Flexuur

Verdieping en/​of remediëring voor Nederlands, wiskunde of Frans, afgewisseld met een maandelijks klasuur. In dit klasuur komen 21ste-eeuwse vaardigheden, sociale vaardigheden, ICT, leren leren, mediawijsheid, verkeersveiligheid … aan bod.

Talentuur

Tijdens het talentuur kan je kennismaken met en je verdiepen in iets wat je echt interesseert. Je kiest per semester uit de volgende ateliers.

Crea-atelier

Zit jouw hoofd ook vol fantasie en 1001 wervelende ideeën? Bouw je graag de vreemdste constructies en vind je het cool om te assembleren en te bricoleren? Ben je gefascineerd door de hippe wereld van graffiti en street art? Misschien wil jij ook wel eens kennismaken met Roa en Bué? Vind je het uitdagend om eens op een gezicht, arm of been (bodypainting) te schilderen? Ontdek je graag vreemde culturen, die jou inspiratie geven voor kleurrijke schilderijen en vreemde geboetseerde wezens? Ga je graag op ontdekking naar unieke, stille of bewegende beelden (fotografie of animatie)? En zou je dolgraag eens virtueel willen tekenen met een VR-bril? Dan is het crea-atelier iets voor jou!

STEM-atelier

Wat velen onder jullie niet weten, is dat wetenschap en techniek hand in hand gaan! In het STEM-ateljee’ krijgen leerlingen de kans om dit zelf te ontdekken.

• We zoeken leerlingen die de goesting’ hebben om te proeven van techniek en wetenschap.
    • We gaan op ontdekking in de wondere wereld van wetenschap en techniek aan de hand van proefjes.
    • Er is plaats voor het ontwerpen én uitvoeren van allerhande toepassingen.

Alles gebeurt op een prettige en toegankelijke manier.

Muziekatelier

Muziek de moedertaal van het hart”, spreken met een instrument of al je emoties leggen in die ene favoriete song, bestaat er nog iets mooiers?

• Je verdiept je in een instrument.
    • Je zingt, solo of in groep.
    • Je vertaalt je emoties naar een eigen song.
    • Je beluistert en bespreekt muziek.

Verhalen- en cultuuratelier

Ben je benieuwd naar / geboeid door de fantastische verhalen over grote helden uit het verleden? Dan is dit talentuur zeker iets voor jou! We nemen je via verhalen, stripverhalen, kunstwerken en andere verrassende activiteiten op sleeptouw doorheen ons boeiende verleden. Zo kom je heel wat te weten over de avonturen van de zwerver Odysseus, over de liefdesverhalen van Orfeus & Eurydice of Romeo & Julia, over de geschiedenis van Kortrijk met de volksfiguren Manten en Kalle … Daarnaast krijg je ook de kans om zelf toneel te spelen of een stadstocht te maken door het historische Kortrijk, en nog zoveel meer …

Atelier-K

Atelier-K met de K van klei en keramiek, doorspekt met de nodige creativiteit.
    Werk je graag met je handen en hou je van dingen creëren? Dan is dit atelier zeker iets voor jou. In dit atelier gaan we aan de slag met de vier oerelementen (aarde, water, lucht en vuur), die we samen zullen brengen om iets nieuws te creëren: KLEI is namelijk materiaal dat je kunt rollen, draaien, persen, gooien, krassen, kleuren, snijden en kneden tot het de vorm aanneemt van je persoonlijke ideeën.
    In dit atelier gaan we de verschillende technieken van kleibewerking stap voor stap ontdekken aan de hand van gerichte opdrachten, maar met de nodige artistieke vrijheid, waarbij jij de vorm, de kleur, de textuur … van je eigen werkstuk zal bepalen.

Sportatelier

Zit je graag in je luie zetel en ben je liever niet te moe? Dan ben je bij ons niet aan het juiste adres! Wij zijn op zoek naar leerlingen die sportief zijn en graag nieuwe dingen ontdekken. We willen ons in het sportatelier vooral bezighouden met sporten die tijdens de lo-les niet aan bod komen. Een unieke kans dus om minder bekende sporten te leren kennen.

Codingatelier

Hou je van computers en wil je graag beter leren werken met Word, PowerPoint en Excel? Wil je de mogelijkheden van vakgerichte apps zoals GeoGebra of Duolingo beter leren kennen? Gaat je hart sneller kloppen bij de gedachte aan een zelf ontworpen spel, website, computerprogramma of app? Heb je zelf al leuke ideeën? Dan is het codingatelier perfect voor jou!

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven