Kleine brand snel onder controle

Er ontstond een kleine brand in de keuken.

Op dinsdag 8 oktober ontstond er rond 11.45 uur een kleine brand in de keuken van het schoolrestaurant. Een kookpot vatte er vuur.

De school startte onmiddellijk met de evacuatie van de leerlingen. Dit verliep vlot! De brandweer was snel ter plaatse en had de brand in een mum van tijd onder controle. 

De leerlingen mochten met toestemming van de brandweer in het schoolrestaurant gaan eten. De leerlingen van het vijfde en zesde jaar kregen de toelating om de school te verlaten om zo de drukte in de refter beheersbaar te houden. 

De dag verliep verder normaal.

Aangepaste lunch op woensdag 9 en donderdag 10 oktober:

Er is een gespecialiseerde poetsfirma ingeschakeld die de keuken grondig zal reinigen. Hierdoor zal de keuken woensdag en donderdag niet operationeel zijn. Dat betekent concreet dat de school:

  • woensdag geen maaltijden kan aanbieden. Elke leerling kan zijn lunchpakket op school nuttigen. 
  • donderdag geen warme maaltijden kan aanbieden. Er zijn soep, broodjes, beleg en rauwkost verkrijgbaar in het schoolrestaurant, met dank aan de RHIZO Hotelschool.

We hopen dit natuurlijk in de toekomst te vermijden. We zijn dankbaar voor de snelle interventie van de brandweer, de vlotte evacuatie, mede dankzij de medewerking van de leerlingen en natuurlijk een goede afloop!