Eramus+ Valencia

Van 10 tot 16 november trokken zes leerlingen en drie leerkrachten naar Spanje voor het Erasmus+-project 'Learning about heritage through ICTs’.

Van 10 tot 16 november trokken zes leerlingen en drie leerkrachten naar Spanje voor het Erasmus+-project Learning about heritage through ICTs’. De leerlingen schreven hun ervaringen neer in een verslag.

Wij, zes eerstejaars, zijn van 10 tot 16 november samen met drie leerkrachten op Erasmus+-uitwisseling gegaan naar Catarroja in Spanje. Dit was voor ons een bijzondere kans, want het was de eerste keer dat eerstejaars van onze school op uitwisseling mochten! Maar wij gingen naar een lagere school in Valencia die al wat meer ervaring had. Het was een project met Spanje, Cyprus, Portugal en België. Ook voor sommige gastgezinnen waar we verbleven was het niet de eerste keer, maar voor ons natuurlijk wel, dus sliepen we met z’n tweetjes in een gastgezin. Gelukkig is iedereen goed ontvangen en konden we elke avond (heel erg laat) met een gerust hartje in ons bedje kruipen. Natuurlijk was het niet zo simpel om met ons gastgezin te communiceren, want veel Spanjaarden spreken noch Engels noch Frans – gelukkig was er Google Translate om ons te helpen. 

Overdag gingen we met de kinderen uit ons gastgezin mee naar school. Daar deden we van alles rond het thema learning about heritage through ICT’. We schilderden een (bijna) echte Dali, we stelden onszelf en onze school voor met een filmpje, we werkten rond kunstenaars uit de vier verschillende landen, we zaten vast in een escape room, we bezochten een museum over de fallas (een traditie in Valencia), we gingen kijken naar een 3D-film, we leefden ons uit in het wetenschapsmuseum en soms volgden we ook gewoon les! 

Iedereen heeft zich enorm geamuseerd in de kleine week dat we daar verbleven en willen wij allemaal nog eens gaan! We kijken ernaar uit dat de Spanjaarden, Cyprioten en Portugezen in februari naar onze school komen. En hopen dat ze hier een even onvergetelijke ervaring mogen beleven als wij daar!

Juliette, Sien, Maren, Basile, Nicolas en Quinten