Middagactiviteiten

Dacht je dat een dag in RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen alleen maar uit lessen bestond? Natuurlijk niet! We hebben heel wat sportief talent dat zich ook tijdens de middagpauze uitleeft. Hieronder vind je hoe je meer kleur aan je middagpauze kan geven.

Sport tijdens de middagpauze

Voor de middagsport wordt er gewerkt met de sportkaart. Met deze kaart kunnen de leerlingen tijdens de middagpauze toegang krijgen tot de sportlokalen. Vanaf de derde week van september kunnen de leerlingen sporten op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 12.05 uur tot 12.55 uur. Op het aantal beurten per week staat geen beperking. Deze middagactiviteit staat onder het toezicht van leerkrachten. Zij zorgen voor begeleiding en veiligheid.

De sporten die aangeboden worden in de sporthal zijn slagsporten, basket, handbal, volleybal, voetbal … In de gymzaal kan er aan dans, tafeltennis, fitness en turnen gedaan worden. Welke sporten wanneer aangeboden zullen worden, zal via de Maandbrief gecommuniceerd worden. Er wordt gezorgd voor een variatie in het sportaanbod.

2017 Lyceum X1 0748

Crea-atelier

Heb je zin om je creatieve mogelijkheden buiten de lesuren te ontplooien? Voel je het kriebelen om te schilderen of met graffiti te werken? Kom dan naar het crea-atelier. Alle leerlingen uit het tweede, derde en vierde jaar zijn één middag per week welkom in het po-lokaal bij mevrouw Boucquez.

De kunstwerken blijven een jaartje op school en fleuren onze gangen op. Zo ontstaat kunst voor leerlingen door leerlingen.

2017 Lyceum X1 0643

Muziekatelier

Leerlingen van de eerste graad die het voelen kriebelen om samen te musiceren, zijn één middag per week welkom in het muziekatelier. We leren hedendaagse songs, meerstemmige liedjes, begeleidingen met boomwhackers, body percussion … Muzikale voorkennis is geen vereiste, maar uiteraard zijn ook leerlingen die een muziekinstrument bespelen erg welkom.